Wat zijn cake pops?
Ze zijn over gewaaid uit Amerika. Cake pops worden gemaakt van restjes cake. Als je een taart gebakken hebt om te decoreren en je snijdt het bovenste gedeelte eraf zodat je taart mooi recht is, zou je normaal niets met het restje doen wat van de taart af komt. Maar juist hiermee kun je cake pops maken. Je kunt natuurlijk ook een lekkere cake bakken speciaal voor je cake pops. Het zijn bolletjes cake die op een stokje gaan. Hieronder zal ik uitleggen wat je nodig hebt en hoe je ze kan maken. Wellicht komt er in de toekomst nog wel een workshop cake pops maken. Wanneer aangegeven kunnen ze ook geproefd worden bij de high tea.

Benodigdheden:
– cake
– botercreme, icing, caramel of penotti
– candy melts (wilton)
– lollie stokjes
– piepschuim
– versiersels bijvoorbeeld musketzaad

Werkwijze:
Stap 1: Bak of koop een cake. Dit kan naturel, chocolade of marmer zijn (bij marmer zit naturel en chocolade door elkaar)
Stap 2: Zet al je spullen klaar (zie hierboven)
ingredienten cake pops
Stap 3: Verkruimel de cake in een kom en voeg wat icing toe. Meng alles door elkaar heen met een spatel en kneed het daarna door met je handen. Als de cake nog kruimelt moet er nog wat icing bij, anders kun je er geen bolletjes van draaien. Als het er stevig uit ziet maak je er een  grote bol van.

verkruimel cake voor cake pops

Cake mix

Basis voor de pops
Stap 4: Rol in je hand mooie bolletjes met een doorsnede tussen ongeveer 3 en 4 cm. Leg ze op een plaat met bakpapier en doe ze 15 minuten in de diepvries. Let op het is niet de bedoeling dat ze bevriezen maar hierdoor blijven ze stevig als je ze op het stokje doet en als de candy melt erop gaat.

cake pops

cake pops in diepvries
Stap 5: Maak  je werkblad schoon en leg de spullen voor het decoreren klaar. Smelt de candy melts in de magnetron. De tijd dat het nodig heeft om te smelten ligt aan de hoeveelheid die je wilt smelten, maar je moet het tussendoor gewoon een paar keer door roeren dan kun je het goed in de gaten houden.

decoratie materiaal cake pops
Stap 6: Neem je cake pops uit de vriezer. Dip een lollie stokje voor ongeveer een halve cm in de gesmolten candy melts, steek het hierna in je cake pops, ongeveer 1 cm. Niet te diep want je wilt de cake pops ook niet breken. Zet de cake pops in piepschuim en herhaal dit nog een paar keer. Ondertussen bij de eerste de candy melt al hard geworden. Doe hem in het bakje waar de gesmolten candy melts in zit en zorg dat alles goed bedekt is maar hou het niet te lang op z’n kop want dat heb je kans dat het balletje er weer afvalt. Tik een paar keer op je hand zodat het overtollige er weer af valt terug in je bakje. Als je er bijvoorbeeld musketzaad op wilt doen is dit het moment. Anders zet je hem terug in de piepschuim en laat je hem zo drogen. Herhaal dit met de andere.

cake pops op stokje

cake pops met candy melt

cake pops in piepschuim
Stap 7: Als ze droog zijn kun je ze nog decoreren. Hier zijn nog veel mogelijkheden voor, je kunt bijvoorbeeld een andere kleur candy melts smelten en door middel van een lepel strepen maken op de cake pops. Hou je lepel 15 cm boven de cake pops en laat er voorzichtig een beetje aflopen. Door je hand te bewegen krijg je de strepen op je pops.

versierde cake pops

Veel succes met het maken van cake pops, en laat een berichtje achter als je iets wilt weten of nog een handige tip hebt.