Zoals iedereen weet ben ik altijd aan het bakken en nieuwe dingen aan het uitproberen. Vaak is iets lekker en soms is het om je vingers bij af te likken. Zo ook bij deze chocolate chip koekjes en ik ga uitleggen hoe je ze maakt, zodat jullie ze zelf ook kunnen maken. Het is namelijk gewoon niet eerlijk als niet iedereen kan genieten van deze overheerlijke koekjes. Toen ik ze voor het eerst bij een high tea gebruikte kon ik meteen een pond verkopen..(als ik ze niet al allemaal zelf opgegeten had)

Het is niet moeilijk, kost je niet veel tijd en je kunt het deeg ook invriezen. Hierdoor kun je altijd verse koekjes bakken als je bezoek verwacht zonder dat je iets vies maakt.

De ingredienten:
• 220 gram bloem
• 100 gram boter
• 200 gram bruine suiker
• 180 gram chocolade
• 40 gram muesli
• 1 ei
• 1 theelepel vanille extract of de merg van 1 vanillestokje
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel bakpoeder

Het stappen plan:

Stap 1:
Weeg al je ingredienten netjes af en zet ze in aparte bakjes klaar. Hierdoor vergeet je niets toe te voegen aan je koekjes. Zeef ook alvast de bloem en bakpoeder door elkaar.

chocolate chip koekjes ingredienten

Stap 2:
Je kunt ervoor kiezen om chocolade callets te gebruiken (te koop bij een chocolaterie) of een reep chocolade. Indien je een reep gebruikt moet deze fijn gemaakt worden.

Stap 3:
Voeg de suiker toe aan de boter en meng het tot een romige massa. (dit kan met een elektrische mixer of een hand mixer)

chocolate chip koekjes boter

Stap 4:
Voeg het ei en de vanille toe en mix het nog even door.

chocolate chip koekjes ei

Stap 5:
Voeg beetje voor beetje de bloem toe en mix het goed door.

chocolate chip koekjes bloem

Stap 6:
Voeg de chocolade en de muesli toe en mix het geheel op een lage stand even door elkaar en kneedt het daarna met de hand tot een geheel.

chocolate chip koekjes chocolade en muesli

Stap 7:
Zet het deeg 10 tot 15 minuten in de koelkast zodat het even kan rusten. Als je wat deeg wilt invriezen haal dat deel dan van je deeg af en maak er een rol van. Omwikkel deze met folie en vries het in.

chocolate chip koekjes deeg

 

chocolate chip koekjes invriezen

Stap 8:
Zet ondertussen je bakplaat met het bakpapier klaar en pak een kleine ijsschep of een lepel.

 

Stap 9:
Haal het deeg uit de koelkast en maak met de kleine ijsschep of met een lepel kleine bolletjes (bepaal zelf hoe groot je de koekjes wilt hebben maar ik maak ze meestal niet te groot.) Als je een lepel gebruikt maak dan bollejes met je handen. Leg ze op de bakplaad met voldoende ruimte ertussen. Druk de bolletjes een beetje plat zodat je koekjes niet rond uit de oven komen.

chocolate chip koekjes bakplaat

Stap 10:
Doe ze 10 minuten in de oven. En laat ze als ze uit de oven komen nog 2 uur afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt en opeet. (De koekjes worden niet hard. Ze blijven een beetje zacht van binnen.)

chocolate chip koekjes

chocolate chip koekjes klaar voor high tea