The Story

Twee vriendinnen samen op theereis in China. Een met een theesalon in Hoogeloon en een met een theesalon in Lottem, beide met een grote passie voor thee, bakken, lekker eten, reizen en ondernemen. Het pand in Hoogeloon stond te koop wegens de verhuizing van de ouders van Charlotte en het pand in Lottem stond te koop vanwege een verhuizing terug naar Brabant voor Karlijn. Terwijl we op het vliegveld in China aan het wachten waren op onze 3e vlucht om naar huis te gaan zaten we in een super leuk theezaakje. Beide raakte we meteen geïnspireerd en begonnen met fantaseren.. Niet veel later stelde Charlotte aan Karlijn voor om de zaak Zoet!! With love… in een nieuw jasje te steken en vanuit Hoogeloon samen verder te gaan in Oirschot. Zo’n 10 seconde later was voor Karlijn de beslissing gemaakt en begonnen we met de voorbereidingen. Het bedrijf bestond al maar nu hadden we nog een locatie nodig. Met veel hulp zijn we (en dit is onze mening) het leukste pandje van Oirschot tegengekomen waar we onze droom werkelijkheid hebben kunnen maken. Zoet!! maar dan helemaal van deze tijd en van ons samen.

  Over Charlotte:

Een uit de hand gelopen hobby, een passie, een verslaving. Voor mij is dit het helemaal. Wanneer ik vroeger op zondag wakker werd sloop ik naar beneden en ging heel stil een taart bakken (voor zo ver dit stil kan met een grote mixer) Mijn specialiteit was appelcake, ik was toen zes jaar oud.. Het bakken is er met de paplepel ingebracht door mama en oma. Toen ik 11 jaar geleden begon met Zoet!! was dit voor mij dan ook een logische stap, ik kon namelijk moeilijk al die taartjes zelf op blijven eten. Mijn passie is om mensen een speciale belevenis te bezorgen wanneer ze bij mij te gast zijn.

Verder hou ik me steeds meer bezig met thee, bijvoorbeeld met ons eigen label.  Hiervoor maak ik (samen met Karlijn) reizen naar prachtige landen om te kijken waar die thee die wij dagelijks drinken nou eigenlijk vandaan komt en wat het verhaal erachter is. Zo ben ik in China – Yunnan, India en de Azoren geweest, puur voor thee. Hoe gaaf is dat? Als je daar staat op een groot theeveld omringd door een prachtig landschap, ziet hoeveel werk er zit in het maken van thee en de passie voelt van de mensen die zorgen dat ze het beste uit de planten halen, dan ga je de thee nog meer waarderen! Natuurlijk staan er nog een paar landen op mijn wensenlijst, Taiwan lijkt me bijvoorbeeld ook prachtig.. Voor dit jaar staat Schotland op het programma, iets minder ver weg maar vast net zo bijzonder.

Over Karlijn:

DE LOCATIE

Zoet!! With Love.. is te vinden op Vrijthof 10 in Oirschot.

Home Made

 

Eigen Tee Label