Zomerse perziken frambozen taart

Het is de tijd van de perziken en de frambozen! Hoe ik dit weet, onze tuin staat vol met heerlijk verse frambozen die al mooi rijp zijn! En rijpe perzikken bij de groentenboer zijn er in overvloed. Deze taart is heerlijk om op een zomerse dag te serveren tijdens een high tea of als dessert na een lichte maaltijd.

Hoe ga je te werk?

De bodem:

Benodigdheden:
– 250 gram bloem
– 100 gram koude boter
– een half theelepeltje zout
– 1 eetlepel fijne suiker
– 2 eetlepels koud water
– 1 bakvorm ingevet (bakspray is ideaal!), zelf gebruik ik het liefste een vorm met een losse bodem, hierdoor is het makkelijk om je taart uit de vorm te krijgen na het bakken.

Stap 1
Doe de bloem, boter, zout en suiker in een keukenmachine met een deegmes en klop het op een lage stand tot het er zanderig uit ziet. Voeg 1 eetlepel water toe en laat de machine draaien tot het een samenhangend deeg is. Grote kans dat het te droog blijft, voeg dan nog een eetlepel water toe en laat het op de snelste stand goed draaien, het wordt dan vanzelf een mooi deeg.

Stap 2
Dek dit af met folie en laat het in de koekast een uur rusten.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 4
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit door middel van een deegroller, doe het in je ingevette vorm en snijd de rand af met een scherp mes. Eventuele gaten kun je plakken met het deeg wat je van de randen snijd.

Stap 5
Prik er met een vork of prikker gaatjes in zodat eventuele lucht kan ontsnappen tijdens het bakken. Doe er bakpapier op en vul deze met bakbonen of als je dit niet hebt met rijst.

Stap 6
Bak 10 minuten, haal hierna het bakpapier met de bonen/rijst eruit en bak nog eens 10 minuten.

ingredienten taart 1

ingredienten deeg uitgerold

ingredienten taart deeg in vorm

ingredienten deeg in vorm klaar

ingrediënten taart blindbakken

 

De vulling

Benodigdheden:

– 6 perzikken, in partjes en zonder pit (tip: snijd de perzikken eerst vanaf de buitenkant tot de pit in partjes, hierdoor kun je ze heel makkelijk los maken
– 185 ml zure room
– 1 ei
– 1 eiwit
– 4 eetlepels fijne suiker

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Klop de zure room, 2 eetlepels fijne suiker en 1  ei door elkaar. Giet dit in de taartvorm en bak dit voor 10 minuten.

Stap 3
Klop ondertussen het eiwit tot zachte pieken. Doe dit bij de perzikken en voeg ook 1 eetlepel suiker toe. Roer dit door elkaar en schep het op de vulling. Bestrooi dit met de overige suiker en zet voor 20 minuten of tot de taart goudbruin is in de oven. Voor bij de high tea laat je de taart afkoelen en kun je hem serveren met lekkere slagroom. Als dessert is de taart ook lekker als hij net uit de oven komt! Serveer het met een lekkere bol slagroom of vanille ijs die je op de taart schept. Hmmmm!!

 

ingredienten zure room

ingredienten taart eiwit

ingredienten taart fruit en eiwit

ingredienten taart bodem en vulling

frambozen perzik taart resultaat